Komentara: 14
Pregleda: 2937
Video

Bajmočani uz narodno kolo na kiši dočekali donaciju vatrogasnog kamiona iz Slovenije

27.04.2024. u 17:27h
Izvor: Subotica.com
Dobrovoljno vatrogasno društvo "Bajmok" od pre nekoliko dana bogatije je za kamion za intervencije mlađe generacije ('90) u odnosu na dosadašnji vozni park. U pitanju je donacija iz Slovenije, značajna tehnička pomoć u svakodnevnom funkcionisanju na teritoriji Bajmoka ali i okolnih naselja, zlu ne trebalo. Bajmočani su u veseloj atmosferi, uz kolo na kiši poželeli dobrodošlicu "gasilcu".
Bajmočani uz narodno kolo na kiši dočekali donaciju vatrogasnog kamiona iz Slovenije

Delegacija iz Bajmoka krenula je put Ljubljane u goste starim prijateljima gde su preuzeli kamion za vatrogasno-spasilačke intervencije, donaciju DVD "Struge" (Prostovoljno gasilsko društvo "Struge"). Iako na prvi pogled deluje kao sasvim pouzdan i bezbedan Slovenci su ga otpisali, kao što to rade mnoga vatrogasna društva, profesionalna ili DVD, ali bajmočkim dobrovoljcima, s obzirom na starost njihovog voznog parka, sigurno će dobro služiti još dugi niz godina.

Ovo DVD, kao i mnoga druga u državii sve intenzivnije sarađuju sa MUP-om Srbije i iz godine u godinu podižu svoju opremljenost, obučenost, samim time i jačaju bezbednost i efikasnost na radu. Samim time intervencije bivaju manje podložne improvizaciji, utiče na nezavisnost i samostalnost u radu.

Bajmočani uz narodno kolo na kiši dočekali donaciju vatrogasnog kamiona iz SlovenijeBajmočani uz narodno kolo na kiši dočekali donaciju vatrogasnog kamiona iz SlovenijeTe večeri, 24. aprila, Bajmočani su, ne mareći za kišu, napravili prigodan doček. Dok je kamion nadolazilo sa dugog puta, ukrstili su se mlazevi vodenih topova, tzv vodeni špalir kao gest dobrodošlice i počasti za novo vozilo i sve one koji su sa njim se vraćali kući, Istovremeno počele su da se pale baklje, građani pored puta oduševljeno pozdravljaju jer znaju šta ovo znači za njihovu malu sredinu. Živa muzika u garaži, na sigurnom, zagrejava atmosferu pred skromnu proslavu za novog člana DVD Bajmok drumske flotile.

Bajmočani uz narodno kolo na kiši dočekali donaciju vatrogasnog kamiona iz SlovenijeSirene na lokalnim vozilima, glavna sirena za obaveštavanje o opasnosti nadjačavali su se sa muzikom i pesmom, a onda je krenulo veselje i narodno kolo, u inat kiši i hladnom vremenu, da se u stilu obeleži dolazak "gasilca".

Tako je malo potrebno za sreću!

Bajmočani uz narodno kolo na kiši dočekali donaciju vatrogasnog kamiona iz Slovenije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 5 dana
Komentara: 14
Pregleda: 2937
Povezane teme

dobrovoljno vatrogasno društvo bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.